2019

Söndag 9 juni samlar vi ihop oss i några bilar och far hem till Ellinor Henriksson  i Nordviggen. Vi får se oss om i Ellinors lokaler samt ha en liten kurs i bildkomposition, färg och form. Du tar med dig minst en tavla som du inte är färdig eller nöjd med. Vi ser på tavlan tillsammans och Ellinor ger oss tips och idéer om hur vi kan gå vidare med tavlan. Vi har också fått en lite läxa. Vi ska ta en av våra tavlor och se på den i en spegel så att vi ser den just spegelvänd. Vad händer? Anmäl dig via mail innan 5 juni till maria.norback@edu.torsby.se . Mer information kommer till er som anmäler sig.

12 juli kommer Fri Form att delta i Herrgårdsparken i samband med Torsby dagarna. Ledare för detta är Gudrun Midebo Spets. Vill du vara med att ha någon prova på aktivitet för besökarna eller på annat sätt göra reklam för Fri Form så hör av dig till mig, Maria.norback@edu.torsby.se eller till Gudrun  gudrun.midebo@hotmail.com

Torsdag 18 juli har vi bokat tid 15:00-18:00 hos Maria Vildhjärta Westberg. Vi åker gemensamt i egna bilar och tar del av vad Maria har att erbjuda i sitt hem i skogen. Anmäl dig till mig innan fredag 12 juli så kommer mer information till de som anmäler sig.

Nu är temat för Höstglöd bestämt. Det blir fåglar i höst. Som vanligt är det fri tolkning på temat och fri form.

Fri Form planerar att göra en Sopp-konst-kok-bok men Sonja Amneteg som projektledare. Planerna är att den ska vara färdig då Fri Form firar 25-års jubileum. Tanken är att man tar sin favoritsoppa, målar en bild på soppan eller ingredienserna i valfri teknik. Man skriver också ner receptet samt en kort presentation av sig själv tillsammans med ett foto av sig själv. Anmälan att vara med i sopp-konst-kok-boken skickas direkt till Sonja. ugglansonja@hotmail.com.

Alla är välkomna att delta på våra möte, kurser, utställningar mm.

Om du inte redan har betalat, så behöver du betala medlemsavgiften för 2019, för att delta i Fri Forms aktiviteter. 100 kr för vuxna och 50 kr för ungdom/år. Sätt in pengarna på bankgiro 5345-0219 eller swisha till 1236741920  Kom ihåg att skriv ditt namn samt mailadress och vad inbetalningen gäller.

Förslag som är på gång:

-Monotypi med de som har lust att experimentera. Vi planerar att köpa in en liten tryckpress.
-Olja med Lena Anden-Malmberg
-Tälja trägubbar med Göte Eriksson.
-Akvarellkurs med Olga Karlsson
-Akryl med Katarina Gåsste

Ni är välkomna att ställa ut Månadens bild på biblioteket och flygplatsen. De flesta månader under våren är lediga än så länge. Kontakta Maria och boka månad nu på direkten.

Egen utställning på Torsby bibliotek?
Torsby bibliotek söker konstnärer som vill visa upp sina tavlor för en månad i taget. Man får en vägg med tavellister till sitt förfogande. Är du intresserad så kontakta Torsby bibliotek

Utställning av medlemmar på ABF fina nymålade väggar, vem har tid och lust? 
Kontakta Mille eller Maria Granath på ABF