2019

Tips

Mille och Turid deltar i Hagförs konstförenings höstsalong 12-27 oktober.
Se affisch här!

Skaparkvällar
Nu drar vi igång med
skaparkvällar igen.
Många har visat intresse för att vi ska införa det. Är det populärt så fortsätter vi till våren.
Skaparkväll innebär att vi träffas i bildsalen på Frykenskolan minst en gång per månad och skapar i valfritt material och vad man har lust till.
Du tar själv med det material som du vill skapa av.
Alla idéer och kreativitet är spännande och vi inspireras av varandra.
OBS! Det är ingen kurs.
Fri Form bjuder på enkel fika.
Inplanerade träffar till att börja med är:  

Onsdag 9/10 16:30-19:30.

Onsdag 23/10 16:30-19:30.
Inte påsk än men på skaparkvällen den 23 oktober kl.16:30-19:30 i Frykenskolans bildsal har du möjlighet att få tillverka din egen påskkärring.
Ellinor Henriksson kommer att vara till din hjälp och berätta hur hon har gjort.
Du kommer att få en stomme, ett skelett till kärringa (bild 1). Därefter får du klä henne med stoppning och tyger (bild 2-6) samt tillverka ett ansikte. Klicka här för bilder
Material som är bra om du har med dig är: Trasor/vadd, tyg, lim, ev. hårmaterial, ev. ansiktsmaterial och annat som du tycker skulle passa bra till just din påskkärring.
Du som vill göra en påskkärring kan anmäla det till mig via mail maria.norback@edu.torsby.se
Vill man inte göra påskkärring är man välkommen ändå för att skapa det man vill i eget material. Då behöver du inte anmäla dig.

Onsdag 6/11 16:30-19:30.
Onsdag 20/11 16:30-19:30

Alla är välkomna och man kommer de tillfällen man kan och vill.

Fri Form planerar att göra en Sopp-konst-kok-bok men Sonja Amneteg som projektledare. Planerna är att den ska vara färdig då Fri Form firar 25-års jubileum. Tanken är att man tar sin favoritsoppa, målar en bild på soppan eller ingredienserna i valfri teknik. Man skriver också ner receptet samt en kort presentation av sig själv tillsammans med ett foto av sig själv. Anmälan att vara med i sopp-konst-kok-boken skickas direkt till Sonja. ugglansonja@hotmail.com.

Alla är välkomna att delta på våra möte, kurser, utställningar mm.

Om du inte redan har betalat, så behöver du betala medlemsavgiften för 2019, för att delta i Fri Forms aktiviteter. 100 kr för vuxna och 50 kr för ungdom/år. Sätt in pengarna på bankgiro 5345-0219 eller swisha till 1236741920  Kom ihåg att skriv ditt namn samt mailadress och vad inbetalningen gäller.

Ni är välkomna att ställa ut Månadens bild på biblioteket och flygplatsen. De flesta månader under våren är lediga än så länge. Kontakta Maria och boka månad nu på direkten.

Egen utställning på Torsby bibliotek?
Torsby bibliotek söker konstnärer som vill visa upp sina tavlor för en månad i taget. Man får en vägg med tavellister till sitt förfogande. Är du intresserad så kontakta Torsby bibliotek

Utställning  på ABFs fina väggar, vem har tid och lust? 
Kontakta Maria Granath på ABF